Vanaf € 50,- gratis verzending
Verzending binnen 1 tot 2 werkdagen
Verzending binnen de EU
Veilig betalen

Retour & Terugbetalingen

Bij Zaden op Maat streven we naar een naadloze en bevredigende winkelervaring voor al onze klanten. We begrijpen echter dat er momenten kunnen zijn waarop je niet helemaal tevreden bent met je aankoop. Om je te helpen bij het proces van retourneren en het verkrijgen van een terugbetaling, hebben we dit beleid opgesteld. Hier vind je alle benodigde informatie over hoe je producten kunt retourneren en onder welke omstandigheden je in aanmerking kunt komen voor een terugbetaling. We zetten ons in om dit proces zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, omdat jouw tevredenheid onze prioriteit is.

Wil je een artikel terugsturen?

Je hebt 14 dagen vanaf het moment van thuisbezorging om de artikelen te retourneren. Houd er rekening mee dat de kosten voor het retourneren van producten voor eigen rekening zijn, tenzij de retour te wijten is aan een fout van Zaden op Maat, zoals het leveren van verkeerde of beschadigde producten. We raden aan om de verzendmethode te kiezen die bij jou past en om de retourzending te voorzien van de benodigde trackinginformatie om een veilige afhandeling te garanderen. Binnen 14 werkdagen wordt het aankoopbedrag teruggestort op de rekening waarmee het artikel is betaald.

Om jouw retour te verwerken hebben we enkele gegevens nodig, het belangrijkste is je ordernummer en email. Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een retour is in een mum van tijd geregeld!

Contact opnemen
Als je om welke reden dan ook een product wilt retourneren, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst contact op met onze klantenservice via bovenstaand formulier. 

Beoordeling van de aanvraag
Onze klantenservice zal je retourverzoek beoordelen en je voorzien van de benodigde instructies, inclusief een retourformulier.

Voorbereiding van de retourzending
Zorg ervoor dat het product dat je wilt retourneren in de originele staat en verpakking verkeert. Dit betekent dat het product niet merkbaar gebruikt mag zijn (bijvoorbeeld, gevuld met potgrond), en alle originele labels en verpakkingen moeten intact zijn. Het product moet in dezelfde staat verkeren als bij ontvangst.

Verpakking en verzending
Plaats het product dat je wilt retourneren in een stevige doos of verpakking om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Voeg het ingevulde retourformulier toe aan de verpakking. De kosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening.

Verzenden naar het aangegeven retouradres
Stuur het pakket naar het retouradres dat we je verstrekken. Zorg ervoor dat je een traceerbare verzendmethode gebruikt en bewaar het trackingnummer.

Inspectie en verwerking
Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen, zullen we het grondig inspecteren om te verifiëren of het voldoet aan onze retourvoorwaarden. Dit kan enkele dagen in beslag nemen. Binnen 14 werkdagen wordt het aankoopbedrag teruggestort op de rekening waarmee het artikel is betaald.

Niet-retourneerbare producten

We kunnen geen retourzendingen accepteren voor producten die niet voldoen aan onze retourvoorwaarden, waaronder:

– Producten die merkbaar zijn gebruikt (bv: gevuld met potgrond).
– Tuinaccessoires waarvan de originele verpakking ontbreekt of beschadigd is.

Houd er rekening mee dat niet-retourneerbare producten niet in aanmerking komen voor restitutie of omruiling. We raden aan om de staat van het product en de verpakking te controleren voordat je het in gebruik neemt om ervoor te zorgen dat het aan je verwachtingen voldoet.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat al onze klanten tevreden zijn met hun aankopen, en we zullen ons best doen om je te helpen bij eventuele retourzendingen binnen de hierboven vermelde richtlijnen.