Peper Cayenne rood – Horti Tops

Cayennepeper is een van de vele soorten chilipepers in onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar daarna worden ze vuurrood. De vruchten worden gedroogd, vermalen of verpulverd en zijn lekker te verwerken in tal van scherp smakende schotels als chili con carne en Indonesische gerechten. Cayennepeper kan uitstekend in volle grond, serre of in potten gekweekt worden.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

De Cayenne peper is een pittige (Spaanse) rode peper. In onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar daarna worden ze vuurrood. Ze zijn lekker te verwerken in tal van scherp smakende schotels als chili con carne en Indonesische gerechten.

Zaaien: zaai binnenshuis in potten. Beste zaaiperiode: februari – maart. Zodra het eerste blad verschijnt, ieder plantje in een eigen potje zetten. Begin mei uitplanten in de vollegrond, Plantafstand: 80 x 40 cm. Zet een steunstok bij iedere plant. De hoofdstengel toppen. Houd 3 tot 4 zijscheuten aan. Overige scheuten regelmatig wegnemen. De grond steeds vochtig houden. Oogst: van juli tot september. Geschikt voor invriezen.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

1,50 gr

Botanische naam

Capsicum annuum

Teelt periode

Zomer

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April

Dagen tot ontkiemen

10 – 20 dagen

Oogst periode

Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

60 – 90 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

100 cm

Plantafstand

60 x 50 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak