Pompoen Uchiki Kuri – Horti Tops

Deze kleine, oranjekleurige pompoen is een heel stuk handiger in gebruik dan de traditionele reuzepompoen. Stevige diep oranje vruchten, vooral geschikt voor de consumptie, maar zeker ook leuk voor de sier. Hij is zeer goed bewaarbaar en wordt in het bijzonder gewaardeerd voor zijn nootachtige smaak. Ideale pompoen voor de soep.

Oorspronkelijke prijs was: €2,75.Huidige prijs is: €2,34.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd, zijn de smakelijkste pompoenen om te eten of soep van te maken. De pompoenen zijn uitstekend lange tijd te bewaren. Speciaal is ook dat deze pompoenen met schil gebruikt kunnen worden. Het vruchtvlees is geeloranje, nootachtig van smaak en buitengewoon rijk aan vitamines en mineralen. Sterk rankend ras met 6 à 10 vruchten per plant.

Zaaien onder glas in bakje of direct in grote een bloempot. Uitplanten na half mei als er 4 echte bladeren zijn. Pompoenen zijn zeer gevoelig voor nachtvorst. De plant heeft veel mest, vocht en warmte nodig. Groeit daarom uitstekend op een compost- of mesthoop. De ranken afsteken als ze te lang worden.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

3,00 gr

Botanische naam

Cucurbita maxima

Teelt periode

Zomer, Herfst

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

6 – 10 dagen

Oogst periode

Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

70 – 90 dagen

Zaai diepte

1 cm

Plantafstand

100 x 100 cm

Geschikt vierkante moestuin

Neen