Vermiculiet doos 3,5ltr – SOGO

SOGO – Vermiculiet is de ideale zaaibodem voor je plantenzaden. Het heeft de eigenschap om gemakkelijk water op te nemen en voedingsstoffen vast te houden. Dankzij de fijne structuur kun je kiemplantjes eenvoudig opkweken en verspenen zonder de worteltjes te beschadigen. Vermiculiet blijft luchtig en droogt niet snel uit, waardoor het perfect is voor het ontkiemen van zaden.

5,50

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

SOGO – Vermiculiet is een onmisbare hulp bij het kweken van plantenzaden en het opstarten van zaailingen. Deze zaaigrond heeft de bijzondere eigenschap om water gemakkelijk op te nemen en voedingsstoffen effectief vast te houden. Dankzij de fijne structuur van vermiculiet kun je jouw kiemplantjes met zorg opkweken en verspenen zonder de worteltjes te beschadigen. Hierdoor creëer je een gezonde start voor je planten.

Voor gebruik dien je de vermiculiet vochtig te maken, maar niet doorweekt. De makkelijkste methode is om een zeef met vermiculiet onder te dompelen in een schaal met water en vervolgens goed uit te laten druipen. Vervolgens schept je een laagje vochtige vermiculiet van enkele centimeters in een zaaibakje. Plaats de zaden in de vermiculiet en bedek het geheel met een deksel of plastic om de kieming te bevorderen.

Een bijkomend voordeel van SOGO – Vermiculiet is dat het ook gebruikt kan worden als bodembedekker. Dit helpt onkruidgroei te voorkomen en zorgt ervoor dat de grond niet snel uitdroogt, wat vooral handig is tijdens warme, droge periodes. Door zijn luchtige structuur blijft vermiculiet zaden een optimale omgeving bieden voor ontkieming.

Je kunt ook je eigen potgrondmix creëren door 1 deel vermiculiet te mengen met 3 delen potgrond. Hierdoor blijft je zaaigrond lichter en luchtiger, en dankzij de vermiculiet blijven voeding en water langer beschikbaar voor jouw planten.

SOGO – Vermiculiet is een veelzijdige en onmisbare grondverbeteraar voor elke tuinier. Het houdt vocht vast, verhoogt de luchtcapaciteit in de grond en zorgt voor een gezonde start voor jouw planten.

Extra informatie

Merk

SOGO

Inhoud

3,5 ltr

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vermiculiet doos 3,5ltr – SOGO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *