Kropsla Appia – Horti Tops

Kropsla Appia, een heerlijke blonde kropsla die perfect is voor buitenteelt. Zaai deze sla op regelmatige tijdstippen voor een constante oogst. Geniet van knapperige, frisse kroppen met een zachte smaak.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Kropsla Appia is een uitstekende keuze voor wie graag geniet van kropsla van het ‘blonde’ type. Deze sla is bijzonder geschikt voor buitenteelt en biedt knapperige, frisse kroppen met een zachte, aangename smaak. Het kweken van deze sla is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden aangepakt.

Je kunt sla zaaien in zaaikistjes of potjes op een beschutte plaats of een zaaibed in de volle grond. De zaaidiepte moet ongeveer tussen 0,5 en 1 cm liggen. Voor een regelmatige oogst is het aan te raden om sla op regelmatige tijdstippen te zaaien. Plant de jonge slaplanten uit op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar om ze voldoende ruimte te geven om te groeien.

Een andere optie is om de sla direct ter plaatse in rijtjes te zaaien met een onderlinge afstand van 30 cm. Na het zaaien kun je de planten uitdunnen, zodat ze een ideale afstand van ongeveer 30 cm behouden. Dit bevordert een gezonde groei en ontwikkeling van de kroppen.

Kropsla Appia biedt niet alleen geweldige smaak, maar ook flexibiliteit in teeltmethoden, waardoor het een favoriete keuze is voor tuiniers die van verse, knapperige sla houden.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

3,00 gr

Botanische naam

Lactuca sativa

Teelt periode

Lente, Zomer, Herfst

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus

Dagen tot ontkiemen

4 – 10 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

70 -75 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

30 cm

Plantafstand

30 x 30 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kropsla Appia – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *