Prei (winter) Luikse

Winterprei Luikse is een traditionele winterprei met uitstekende kwaliteit en smaak. Zaai de zaden in een kistje of op een zaaibed en verplant de plantjes zodra ze de dikte van een potlood bereiken. Plant ze in greppels van 15 cm diep met onderlinge afstand van 10-15 cm en 30 cm tussen de greppels. Regelmatig water geven en aanaarden voor het bleken van de stengels. Perfect voor winteroogst.

0,75

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Winterprei Luikse is een oude en vertrouwde wintervariëteit die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en smaak. Het kweken van deze prei is een eenvoudig proces dat begint met zaaien in een kistje of op een zaaibed, waarbij je ervoor zorgt dat de zaden goed worden aangedrukt. Zodra de plantjes de dikte van een potlood hebben bereikt, is het tijd om ze te verplanten.

Het verplanten van Winterprei Luikse gebeurt in greppels van ongeveer 15 cm diep, met een onderlinge afstand van 10 tot 15 cm tussen de planten. Houd ook een afstand van 30 cm aan tussen de greppels. Regelmatig water geven is essentieel, en het aanaarden van de prei helpt de stengels te bleken, wat resulteert in een mildere en smaakvolle prei.

De Winterprei Luikse is een wintergroente die uitstekend bestand is tegen koude temperaturen, waardoor je kunt genieten van verse prei gedurende het koude seizoen. Deze variëteit staat bekend om zijn stevige, lange stengels en is een waardevolle toevoeging aan je moestuin.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

50 zaden

Botanische naam

Allium porrum

Teelt periode

Herfst, Winter

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei

Dagen tot ontkiemen

7- 21 dagen

Oogst periode

Januari, Februari, Oktober, November, December

Dagen tot oogst

130 – 150 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

50 cm

Plantafstand

30 x 15 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

9 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prei (winter) Luikse” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *