Basilicum Bascuro donkergroene Griekse – Horti Tops

Fijne basilicum, met zijn heerlijk aromatische bladeren, is een essentieel kruid in de keuken. Perfect voor pasta’s, tomatengerechten en pesto. Ook de gedroogde bladeren zijn ideaal voor de wintervoorraad. Teel het in de volle grond of in potten. Zaai vroeg op zaaibed of in potjes onder verwarmd glas, of zaai vanaf april direct in de volle grond. Uitplanten op 30 cm afstand. Bereikt een hoogte van 60 cm. Een must-have voor elke culinaire enthousiasteling.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Fijne basilicum, bekend om zijn heerlijke aroma, is een onmisbaar kruid in de keuken. De zeer aromatische bladeren vinden veel toepassingen in diverse gerechten, waaronder pasta’s, tomatengerechten en zijn ideaal in combinatie met knoflook, vooral voor het maken van pesto. De gedroogde bladeren kunnen worden bewaard voor de wintermaanden, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de smaak van verse basilicum.

De teelt van fijne basilicum is zowel geschikt voor volle grond als voor potten. Voor vroege teelt kun je beginnen met zaaien op een zaaibed of in potjes onder verwarmd glas. Vanaf april is direct zaaien in volle grond ook mogelijk. Wanneer de plantjes voldoende ontwikkeld zijn, kunnen ze ter plaatse worden uitgeplant op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar. Fijne basilicum kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en is een prachtige aanvulling op elke kruidentuin of moestuin.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

1,50 gr

Botanische naam

Ocimum basilicum

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei

Dagen tot ontkiemen

7- 21 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli, Augustus, September

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

60 cm

Plantafstand

20 x 25 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

4 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Basilicum Bascuro donkergroene Griekse – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *