Kamille – Horti Tops

Kamille (Matricaria chamomilla) is een kruid met een rijke geschiedenis van medicinaal gebruik. Zaai kamille van half maart tot begin juni in regeltjes en dun eventueel lichtjes uit. Kamillethee, bereid van gedroogde, half geopende bloemknoppen, staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt vaak gebruikt tegen slapeloosheid en maagkrampen. Kamille heeft een zuiverende en koortswerende werking, wat het tot een waardevol kruid maakt voor verschillende gezondheidsdoeleinden. Het is een eenjarig kruid dat elk jaar opnieuw moet worden gezaaid en een waardevolle aanvulling is in je kruidentuin.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Kamille, bekend als Matricaria chamomilla, is een kruid met een rijke geschiedenis van medicinaal gebruik en heilzame eigenschappen. Het kweken van kamille is een waardevolle toevoeging aan je kruidentuin, en het zaaien kan plaatsvinden van half maart tot begin juni in regeltjes, met eventuele lichte uitdunning.

Kamillethee, bereid van gedroogde, half geopende bloemknoppen, staat bekend om zijn medicinale eigenschappen. Het is een populaire keuze bij slapeloosheid, waarbij het helpt om de slaap te bevorderen en ontspanning te brengen. Kamillethee wordt ook vaak gebruikt bij maagkrampen en spijsverteringsproblemen, waar het verlichting kan bieden.

Kamille heeft een zuiverende en koortswerende werking, wat het tot een waardevol kruid maakt voor verschillende gezondheidsdoeleinden. Het is belangrijk op te merken dat kamille een eenjarig kruid is, wat betekent dat het elk jaar opnieuw moet worden gezaaid. Het is een waardevolle en veelzijdige plant met diepgewortelde geneeskrachtige tradities.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

0,25 gr

Botanische naam

Matricaria chamomilla

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juni, Juli, Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

40 cm

Plantafstand

15 x 5 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

16 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kamille – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *