Kruizemunt – Horti Tops

Kruizemunt (Mentha spicata) is een verfrissende en veelzijdige muntvariëteit die in de moestuin en de keuken haar waarde bewijst. Zaai kruizemunt van maart tot april in een zaaibakje, of van april tot juni buiten in een zaaibed. De verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen, en voegen een frisse smaak toe. Gedroogde kruizemuntblaadjes zijn ideaal voor het maken van verkwikkende muntthee. Deze muntsoort heeft een sterke geur en frisse smaak, en biedt veelzijdigheid in je tuin en keuken. Een onmisbaar kruid voor de liefhebber van verse muntsmaken.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Kruizemunt, ook bekend als Mentha spicata, is een verfrissende en veelzijdige muntvariëteit die zowel in de moestuin als in de keuken haar waarde bewijst. De teelt van kruizemunt is eenvoudig en kan beginnen vanaf maart tot april door te zaaien in een zaaibakje, of van april tot juni buiten in een zaaibed. Na het verspenen kunnen de zaailingen worden uitgeplant in je tuin.

De verse blaadjes van kruizemunt voegen een heerlijk frisse smaak toe aan vleesgerechten en sauzen. De muntblaadjes zorgen voor een verkwikkende en aromatische toevoeging aan je culinaire creaties. Bovendien zijn de gedroogde blaadjes van kruizemunt perfect voor het zetten van een smaakvolle muntthee. De muntthee heeft een verfrissend aroma en smaak, waardoor het een populaire keuze is voor ontspanning en verkoeling.

Kruizemunt is een muntsoort met een sterke geur en een frisse smaak, die veelzijdigheid biedt in zowel de tuin als de keuken. Het gebruik van kruizemunt zal je gerechten verrijken met een heerlijk aroma en een verfrissende smaak.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

0,10 gr

Botanische naam

Mentha spicata

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

60 cm

Plantafstand

25 x 25 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kruizemunt – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *