Rozemarijn – Horti Tops

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als in de tuin zijn waarde bewijst. Zaai de zaden van maart tot april in een zaaibakje of van april tot juni buiten op een zaaibed. Rozemarijn wordt veel gebruikt bij de bereiding van vlees- en visgerechten, waarbij de stengels en blaadjes een kenmerkende smaak en aroma toevoegen. Deze vaste plant kan tot 1 meter hoog groeien en heeft de uitstraling van een heester, met houtige groeiwijzen en naaldachtige bladeren. Zorg ervoor dat je rozemarijn in de winter tegen vorst beschermt of binnen overwintert als potplant. Een onmisbaar kruid in de keuken en een opvallende aanvulling voor je kruidentuin.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Rozemarijn, bekend als Rosmarinus officinalis, is een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als in de tuin zijn waarde bewijst. Het kweken van rozemarijn is een bevredigende ervaring. De zaden kunnen worden gezaaid van maart tot april in een zaaibakje of van april tot juni direct buiten in een zaaibed. Na het verspenen kunnen de zaailingen worden uitgeplant in je tuin. Het is belangrijk op te merken dat rozemarijn enige bescherming tegen vorst nodig heeft in de winter, tenzij je het als potplant binnenshuis wilt overwinteren.

Deze aromatische plant staat bekend om zijn stengels en blaadjes, die veelvuldig worden gebruikt bij de bereiding van vlees- en visgerechten. Rozemarijn voegt een kenmerkende smaak en aroma toe aan gerechten en wordt vaak gebruikt om marinades en kruidenrubrieken te verrijken. Bovendien kan rozemarijn uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1 meter en heeft het de eigenschap van een vaste plant. Het kan zelfs de uitstraling van een heester aannemen, met zijn houtige groeiwijze en naaldachtige bladeren.

Rozemarijn is een onmisbaar kruid in de keuken en een opvallende toevoeging aan elke kruidentuin. De groeiwijze en het krachtige aroma maken het niet alleen waardevol voor culinaire doeleinden, maar ook voor de tuin als geheel.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

0,15 gr

Botanische naam

Rosmarinus officinalis

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

60 cm

Plantafstand

25 x 25 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rozemarijn – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *