Salie – Horti Tops

Salie (Salvia officinalis) is een veelzijdig kruid met zowel culinaire als medicinale toepassingen. Zaai de zaden van maart tot april in een zaaibakje of van april tot juni buiten op een zaaibed. Salie staat bekend om zijn diepe, aardse smaak en wordt vaak gebruikt in vlees- en visgerechten, evenals in kruidenboter. Het heeft ook prachtige blauwe bloemen die in juni-juli bloeien, waardoor het een decoratieve aanvulling is in je tuin. Dit kruid is geliefd om zijn smaak en heeft een lange geschiedenis als medicinaal kruid, met toepassingen tegen ontstekingen en stressverlichting. Een waardevolle aanwinst voor elke kruidentuin.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Salie, botanisch bekend als Salvia officinalis, is een veelzijdig kruid met zowel culinaire als medicinale toepassingen. Het kweken van salie is eenvoudig, en de bladeren van deze plant voegen een diepe, aardse smaak toe aan diverse gerechten. Saliezaden kunnen van maart tot april in een zaaibakje worden gezaaid, of van april tot juni direct buiten in een zaaibed. Na het verspenen kunnen de zaailingen worden uitgeplant in je tuin of potten.

Salie staat bekend als een oud natuurgeneesmiddel en wordt soms gebruikt voor de bereiding van salie-melk, die traditioneel wordt toegepast bij ontstekingen en om stress te verlichten. In de keuken is salie een geliefd kruid dat vaak wordt gebruikt bij vlees- en visgerechten. Het geeft een unieke smaak en aroma aan kruidenboter en andere sauzen.

Naast zijn culinaire waarde, heeft salie ook prachtige blauwe bloemen die in juni-juli bloeien, waardoor het een decoratieve aanvulling is in je tuin. Salie is zowel een graag toegepast kruid in de keuken als een eeuwenoud medicinaal kruid, en het toevoegen ervan aan je kruidentuin is een verstandige keuze.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

1,00 gr

Botanische naam

Salvia officinalis

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

60 cm

Plantafstand

25 x 25 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

4 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Salie – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *