Boerentenen – Horti Tops

Pronksnijbonen – Grootzadige Boerentenen zijn een heerlijke aanvulling op je moestuin. De grove zaden van deze bonen zijn ideaal voor de Griekse keuken en worden vaak gebruikt in diverse soepen, waaronder tomatensoepen en de traditionele Italiaanse minestrone. Zaai deze bonen eenvoudig in de volle grond van half mei tot juli en geniet van de smaakvolle oogst

3,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Grootzadige Boerentenen zijn een waardevolle toevoeging aan je moestuin. Deze bonen, met hun grove zaden, zijn niet alleen eenvoudig te kweken, maar ze vinden ook een speciale plaats in diverse culinaire tradities. Ze gedijen goed in de volle grond en kunnen van half mei tot juli worden gezaaid.

Een populaire teeltmethode voor Pronksnijbonen is het plaatsen van (tonkin) stokken in rijen. Deze stokken bieden ondersteuning aan de groeiende planten en zorgen voor een overvloedige oogst van deze smakelijke bonen. De grove zaden van Boerentenen hebben een veelzijdig karakter en worden gewaardeerd in verschillende culinaire toepassingen. De bonen zijn bijzonder geliefd in de Griekse keuken, waar ze vaak worden gebruikt in traditionele gerechten. Daarnaast zijn ze een onmisbaar ingrediënt in soepen zoals tomatensoepen en de beroemde Italiaanse minestrone. Hun volle smaak en textuur voegen een heerlijke dimensie toe aan deze gerechten.

Met 100 gram zaad kun je een indrukwekkende rij van ongeveer 8 meter beplanten, waardoor je kunt genieten van een overvloedige oogst van Boerentenen. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, deze bonen zijn een waardevolle aanvulling op je moestuin en bieden tal van culinaire mogelijkheden.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

100 gr

Botanische naam

Phaseolus coccineus

Teelt periode

Zomer, Herfst

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

10 – 20 dagen

Oogst periode

Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

75 – 100 dagen

Zaai diepte

3 – 4 cm

Plant hoogte

250 cm

Plantafstand

85×70 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

4 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boerentenen – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *