Peulen Delikett (Sugar Snap) – Horti Tops

Peulen Delikett zijn bijzondere peulvruchten van het peul/erwt of sugar snap type, die zowel jong in hun geheel als peultjes kunnen worden gebruikt, als ouder kunnen worden gedopt als doperwten. Regelmatig doorplukken wordt aangeraden om de sappigheid te behouden, en Peulen Delikett zijn geschikt om in te vriezen.

Oorspronkelijke prijs was: €4,95.Huidige prijs is: €4,21.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Peulen Delikett zijn een opmerkelijke variant van peulvruchten, behorend tot het peul/erwt of sugar snap type. Wat deze peulen zo bijzonder maakt, is hun veelzijdigheid. Ze kunnen jong in hun geheel als peultjes worden gegeten, waarbij ze knapperig en sappig zijn, of ouder worden gedopt als doperwten met een zoete smaak.

De planten van Peulen Delikett bereiken een hoogte van ongeveer 100 cm. Hoewel het wordt aanbevolen om langs gaas of rijshout te telen, is dit niet strikt noodzakelijk. Dit maakt de teelt toegankelijk voor verschillende soorten tuiniers, of u nu beschikt over speciale ondersteuning of niet.

Het zaaien van Peulen Delikett kan plaatsvinden vanaf februari tot in april, direct in de vollegrond. Zaai op regels of rijen (al dan niet langs gaas) met een onderlinge afstand van 45 cm en zet de zaden in de rij 5 cm uit elkaar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond tijdens de groei voldoende vochtig blijft om een goede ontwikkeling van de peulen te bevorderen.

De oogst van Peulen Delikett vindt plaats van juni tot half juli. Het is echter aan te raden om de peulen zo jong mogelijk te plukken, wanneer ze nog sappig en knapperig zijn, om optimaal van hun smaak te genieten. Regelmatig doorplukken zorgt ervoor dat u de peulen op het juiste moment oogst. Bovendien zijn Peulen Delikett geschikt voor invriezen, wat betekent dat u ook buiten het seizoen kunt genieten van hun zoete smaak en veelzijdigheid.

Peulen Delikett zijn een heerlijke toevoeging aan elke moestuin, en hun vermogen om zowel als peul als doperwt te dienen, biedt talloze culinaire mogelijkheden. Met hun extra zoete smaak en het gemak van invriezen, zijn ze een waardevolle aanwinst voor uw tuin.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

100 gr

Botanische naam

Pisum sativum

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April

Dagen tot ontkiemen

10 – 20 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli, Augustus

Dagen tot oogst

50 – 90 dagen

Zaai diepte

2 – 4 cm

Plant hoogte

150 cm

Plantafstand

80 x 5 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

8 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Peulen Delikett (Sugar Snap) – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *