Stamslaboon Purple Queen – Horti Tops

Stamslaboon Purple Queen is een uniek ras vanwege zijn paarse bonen, die tijdens het koken volledig groen kleuren. Ze kunnen onder glas worden gezaaid vanaf half april en vervolgens in de vollegrond worden uitgeplant van half mei tot half juli. Purple Queen is een ouder ras met lange, dubbele slabonen die ook geschikt zijn om in te vriezen.

3,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Stamslabonen Purple Queen zijn een bijzonder ras dat zich onderscheidt door zijn opvallend paarse bonen. Deze bonen kunnen onder glas worden gezaaid vanaf half april en vervolgens in de vollegrond worden uitgeplant in de periode van half mei tot half juli. Dit biedt tuinders de flexibiliteit om deze unieke bonen op verschillende manieren te telen.

Een opvallend kenmerk van Purple Queen is dat de paarse kleur van de bonen tijdens het koken volledig verandert naar groen. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijke en smaakvolle ervaring in de keuken.

Met slechts 100 gram zaad kunt u een indrukwekkende rij van ongeveer 30 meter beplanten, wat deze bonen zeer kosteneffectief maakt. Deze bonen behoren tot een ouder ras, wat hun betrouwbaarheid en robuustheid onderstreept. Ze produceren lange, dubbele slabonen die ideaal zijn voor verschillende bereidingswijzen.

Een ander voordeel van Stamslabonen Purple Queen is dat ze geschikt zijn voor invriezen. Dit betekent dat u het genot van deze bonen kunt verlengen en ze kunt bewaren voor later gebruik.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

100 gr

Botanische naam

Phaseolus vulgaris

Teelt periode

Zomer, Herfst

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

April, Mei, Juni, Juli

Dagen tot ontkiemen

6 – 15 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

50 – 90 dagen

Zaai diepte

3 – 4 cm

Plant hoogte

40 cm

Plantafstand

45 x 10 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

8 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stamslaboon Purple Queen – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *