Tuinboon Aguadulce

De Tuinboon Aguadulce is een echte veelzijdige wintergroente met grote, romige bonen in lange, groene peulen. Deze planten groeien tot 50 cm hoog en gedijen goed in koele klimaten. Zaai ze in de vroege lente en oogst de boterachtige bonen in het late voorjaar tot de vroege zomer, zaai je in oktober-november en geven zeer vroeg in de zomer oogst, voordat de luizen ze in de gaten hebben!

1,00

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

De tuinboon Aguadulce is een gewaardeerde en veelzijdige groente die bekendstaat om zijn zachte smaak en stevige textuur. De tuinboon Aguadulce produceert lange, groene peulen met grote, romige bonen die perfect zijn voor culinaire creaties.

Deze planten groeien tot een hoogte van ongeveer 50 cm en hebben weinig ondersteuning nodig. De peulen bevatten meestal 4-6 grote bonen, elk omgeven door een zachte schil. De bonen kunnen vers worden geoogst en gekookt voor een heerlijke, boterachtige smaak, of ze kunnen gedroogd worden om later te worden gebruikt in soepen en stoofschotels.

Tuinbonen gedijen het beste in koele klimaten en worden vaak gezaaid in de vroege lente of winter. Ze hebben goed doorlatende grond nodig en presteren goed in de volle zon tot lichte schaduw. Zaai de zaden op een diepte van ongeveer 5 cm, met een tussenruimte van 10-15 cm tussen de zaden. Regelmatig water geven is belangrijk om de kieming te bevorderen. De oogst kan plaatsvinden in het vroege voorjaar tot de vroege zomer, wanneer de bonen volgroeid en smakelijk zijn.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

25 zaden

Botanische naam

Vicia faba

Teelt periode

Lente, Zomer, Winter

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April, Oktober, November

Dagen tot ontkiemen

3 – 8 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli

Dagen tot oogst

100 – 130 dagen

Zaai diepte

5 – 7cm

Plant hoogte

50 cm

Plantafstand

35 x 15 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

9 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tuinboon Aguadulce” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepubliceerd door: