Peper Cayenne rood

Cayennepeper is een van de vele soorten chilipepers in onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar daarna worden ze vuurrood. De vruchten worden gedroogd, vermalen of verpulverd en zijn lekker te verwerken in tal van scherp smakende schotels als chili con carne en Indonesische gerechten. Cayennepeper kan uitstekend in volle grond, serre of in potten gekweekt worden.

0,75

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

De Cayenne peper is een pittige (Spaanse) rode peper. In onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar daarna worden ze vuurrood. Ze zijn lekker te verwerken in tal van scherp smakende schotels als chili con carne en Indonesische gerechten.

Zaaien: zaai binnenshuis in potten. Beste zaaiperiode: februari – maart. Zodra het eerste blad verschijnt, ieder plantje in een eigen potje zetten. Begin mei uitplanten in de vollegrond, Plantafstand: 80 x 40 cm. Zet een steunstok bij iedere plant. De hoofdstengel toppen. Houd 3 tot 4 zijscheuten aan. Overige scheuten regelmatig wegnemen. De grond steeds vochtig houden. Oogst: van juli tot september. Geschikt voor invriezen.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

10 zaden

Botanische naam

Capsicum annuum

Teelt periode

Zomer

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April

Dagen tot ontkiemen

10 – 20 dagen

Oogst periode

Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

60 – 90 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

100 cm

Plantafstand

60 x 50 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Zaai informatie

De teelt van pepers is vergelijkbaar met die van paprika, maar pepers zijn groeikrachtiger, vooral omdat de vruchtbelasting lager is. De potkluit mag je niet te diep planten zodat de stengel niet met de teelaarde in contact komt. De grond moet voldoende warm zijn om te planten. Zorg voor een goede organische bemesting. Na de vruchtzetting kunnen we een bijbemesting geven opgelost in het water. Ze hebben voldoende water nodig, maar mogen niet te nat staan. Dus, niet overdrijven!

Pepers plant je best in tunnel of kas; in warme zomers is het op een zonnig, beschut plaatsje in openlucht ook mogelijk om pepers te telen. Bij teelt in pot moet je regelmatig bijmesten en dagelijks water geven. Pepers moeten gesteund worden met een paar stokken rond de plant of aan een draad (of 2 draden). De plant zal in het begin met 1 stengel groeien. Daarna splitst de plant in 2 scheuten. Tot aan de eerste natuurlijke vertakking van de plant worden alle zijscheuten gediefd. Het is ook aan te raden om de eerste 4 à 5 vruchten te verwijderen om een sterke plant te bekomen.

Pepers zijn nogal gevoelig voor bladluizen. Het is aan te raden deze onder controle te houden, want bladluizen brengen ook verschillende ziektes over van de ene plant naar de andere en maken de plant zwakker. Natuurlijke vijanden van de bladluizen (lieveheersbeestje, sluipwesp, galmug) kunnen de bladluizen in toom houden indien aanwezig. De bladluizen afspoelen van de bladeren zorgt er ook voor dat ze zich niet te snel uitbreiden. Afspoelen met een aftreksel van brandnetel helpt ook.

Pepers bewaren tot 1 week op een koele plaats bij 10-12 °C.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Peper Cayenne rood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *