Citroenmelisse – Horti Tops

Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een prachtig en veelzijdig kruid dat zowel in de tuin als in de keuken haar waarde bewijst. Zaai citroenmelisse van maart tot april in een zaaibakje, of van april tot juni buiten op een zaaibed. Dit kruid staat bekend om haar natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor het bereiden van rustgevende melissethee. Met haar heerlijke citroensmaak en geur, wordt het blad van citroenmelisse ook vaak toegevoegd aan vis- en wildgerechten om een verfrissende citrustoets toe te voegen. Dit meerjarige kruid biedt niet alleen culinaire voordelen, maar ook rust en ontspanning. Een waardevolle aanvulling voor je kruidentuin en keuken.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Citroenmelisse, bekend als Melissa officinalis, is een prachtig en veelzijdig kruid dat zowel in de tuin als in de keuken haar waarde bewijst. Het kweken van citroenmelisse is een waar genot en kan beginnen vanaf maart tot april door te zaaien in een zaaibakje, of van april tot juni buiten op een zaaibed. Na het verspenen kunnen de zaailingen worden uitgeplant in je tuin.

Citroenmelisse staat bekend om haar natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor het bereiden van melissethee, die bekendstaat om haar rustgevende en ontspannende effecten. Het heeft een heerlijke citroensmaak en geur, wat het ideaal maakt voor culinaire toepassingen. Het blad van citroenmelisse kan vers of gedroogd worden gebruikt en wordt vaak toegevoegd aan vis- en wildgerechten om een verfrissende citrustoets toe te voegen.

Dit meerjarige kruid heeft een verkwikkende en aangename geur, en het gebruik ervan biedt niet alleen culinaire voordelen maar ook rust en ontspanning. Citroenmelisse is een waardevolle aanwinst voor je kruidentuin en keuken.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

0,50 gr

Botanische naam

Melissa officinalis

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juni, Juli, Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

40 cm

Plantafstand

15 x 5 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

16 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Citroenmelisse – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *