Mosterd gele – Horti Tops

Gele mosterd (Sinapis alba) is een veelzijdige plant die een waardevolle aanvulling vormt op zowel je moestuin als je keuken. Zaai gele mosterd van half maart tot begin juni in regeltjes en dun eventueel lichtjes uit. De jonge blaadjes van gele mosterd zijn perfect voor het op smaak brengen van salades, met hun scherpe, pittige smaak en knapperige textuur. Daarnaast zijn de hele zaden ideaal voor inmaakdoeleinden en geven ze een karakteristieke smaak aan gepekelde producten. De gemalen zaden van gele mosterd voegen smaakvolle accenten toe aan vlees- en visgerechten, evenals sauzen. Dit veelzijdige kruid geeft je culinaire creaties een extra dimensie en is een waardevolle aanvulling in je moestuin.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Gele mosterd, bekend onder de botanische naam Sinapis alba, is een veelzijdige en smaakvolle plant die in zowel de moestuin als de keuken van onschatbare waarde is. Het kweken van gele mosterd is eenvoudig en kan worden gestart vanaf half maart tot begin juni door het zaaien in regeltjes en eventueel lichtjes uit te dunnen.

De jonge blaadjes van gele mosterd zijn een heerlijke toevoeging aan salades, en ze voegen een scherpe, pittige smaak toe. Deze bladeren geven een smakelijke en knapperige textuur aan je salades. Maar gele mosterd biedt meer dan alleen bladeren; de hele zaden zijn ideaal voor inmaakdoeleinden en voegen een karakteristieke smaak toe aan augurken en andere gepekelde producten. Bovendien kunnen de gemalen zaden van gele mosterd worden gebruikt om smaakvolle en aromatische accenten toe te voegen aan vlees- en visgerechten, evenals sauzen.

Gele mosterd is een veelzijdig kruid dat je culinaire creaties een extra dimensie geeft, en het is een gewaardeerde aanvulling in je moestuin. De variatie in toepassingen, van bladeren tot hele zaden en gemalen zaden, maakt het een waardevol en smaakvol ingrediënt in de keuken.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

3,00 gr

Botanische naam

Sinapis alba

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

60 cm

Plantafstand

25 x 25 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mosterd gele – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *