Stevia, Suikerplantje of Honingkruid – Horti Tops

Stevia, ook bekend als het Suikerplantje of Honingkruid, is een veelzijdige plant die zowel in de moestuin als in de keuken haar waarde bewijst. Zaai Stevia vanaf februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas, en na verspenen kun je de zaailingen vanaf medio mei verplanten. Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, werd Stevia al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke zoetstof voor bijvoorbeeld thee. Stevia is een meerjarige plant die jaar na jaar kan gedijen en staat ook bekend als een honingplant vanwege zijn zoete smaak. Het is vooral gewaardeerd vanwege zijn natuurlijke zoetstof, die ideaal is als alternatief voor suiker, zonder de calorieën. Een gezondere keuze voor zoetheid in de keuken en een waardevolle aanvulling in je moestuin.

2,25

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Stevia, ook bekend als het Suikerplantje of Honingkruid, is een bijzondere en veelzijdige plant die zowel in de moestuin als in de keuken haar waarde bewijst. Het kweken van Stevia begint in februari, waarbij de zaden in een zaaibakje bij een temperatuur van ongeveer 20°C worden gezaaid, of later buiten onder glas. Na het verspenen kunnen de zaailingen vanaf medio mei worden verplant.

Stevia is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, waar de inheemse bevolking het al eeuwenlang gebruikte als een natuurlijke zoetstof voor bijvoorbeeld thee. Stevia is niet alleen een waardevol kruid in de keuken, maar ook een meerjarige plant die jaar na jaar kan gedijen. Het staat bekend als een honingplant vanwege zijn zoete smaak.

Stevia is vooral bekend om zijn natuurlijke zoetstof, die aanzienlijk zoeter is dan suiker, maar zonder de calorieën. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor mensen die suiker willen vermijden. Je kunt de bladeren van Stevia vers gebruiken om dranken en gerechten te zoeten, en het is een ideale toevoeging aan kruidenthee.

Dit veelzijdige kruid is niet alleen een aanvulling op je moestuin, maar biedt ook een gezonder alternatief voor suiker in de keuken.

Extra informatie

Merk

Horti Tops

Inhoud

25 zaden

Botanische naam

Stevia rebaudiana

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Maart, April, Mei, Juni

Dagen tot ontkiemen

14 – 21 dagen

Oogst periode

Juni, Juli, Augustus, September, Oktober

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

40 cm

Plantafstand

15 x 5 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

16 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stevia, Suikerplantje of Honingkruid – Horti Tops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *