Doperwt Mechelse krombek

De doperwt Mechelse krombek is een zoete en knapperige erwtenvariëteit die bekendstaat om zijn overvloedige oogst. Deze klimmende struiken groeien tot ongeveer 150 cm hoog en produceren middelgrote peulen met 7-8 heerlijke groene erwten per peul. Ze gedijen goed in goed doorlatende grond met matig tot veel zonlicht. Aangewezen voor de vroegste teelt of zaai ze in het vroege voorjaar en oogst in de late lente tot vroege zomer voor de beste smaak.

0,75

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

De doperwt Mechelse krombek is een bijzonder populaire variëteit van doperwten die bekend staat om zijn heerlijke smaak en buitengewone groeikracht. De Mechelse krombek heeft zich over de jaren bewezen als een favoriet onder tuinders en fijnproevers vanwege zijn zoete, knapperige erwten en overvloedige oogst.

Deze erwten groeien aan klimmende struiken die ongeveer 150 cm hoog worden. De peulen zijn middelgroot en bevatten meestal 7-8 ronde, groene erwten per peul. De smaak is zoet en verfrissend, en de textuur blijft knapperig, zelfs nadat ze zijn gekookt. Dit maakt de doperwt Mechelse krombek perfect voor directe consumptie, maar ze kunnen ook worden ingevroren om het hele jaar door van te genieten.

Deze erwten gedijen het beste in goed doorlatende grond en hebben matig tot veel zonlicht nodig. Ze kunnen worden gezaaid in het vroege voorjaar, meestal vanaf februari tot april, afhankelijk van het klimaat. De zaaiafstand moet ongeveer 5-7 cm zijn, met rijen die op ongeveer 45 cm van elkaar liggen. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. De oogst kan plaatsvinden in de late lente tot de vroege zomer, wanneer de erwten volgroeid en lekker zijn.

De Doperwt Mechelse krombek is een must-have voor elke tuinier die op zoek is naar een smakelijke en betrouwbare erwtenvariëteit.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

50 zaden

Botanische naam

Pisum sativum

Teelt periode

Lente, Zomer

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April

Dagen tot ontkiemen

10 – 14 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli

Dagen tot oogst

60 – 70 dagen

Zaai diepte

3 – 4 cm

Plant hoogte

150 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

8 planten per vak

Zaai informatie

Kies de juiste locatie:
Kies een zonnige locatie in uw tuin voor het zaaien van erwten en peulen. Deze planten gedijen het beste in volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed water doorlatend is.

Bodemvoorbereiding:
Begin met het voorbereiden van de grond. Graaf de grond op tot een diepte van ongeveer 15-20 cm. Verwijder eventuele stenen, wortels en onkruid. Als de grond arm is, kunt u in de winter wat tuinmest of compost toevoegen om de voedingsstoffen te verbeteren.

Rijen maken:
Maak geultjes of rijen in de grond met een tussenruimte van ongeveer 45-60 cm tussen elke rij. De diepte van de geul moet ongeveer 5-7 cm zijn.

Zaai de zaden:
Zaai de erwten en peulenzaden gelijkmatig in de geulen. Plaats de zaden op ongeveer 5-7 cm van elkaar. U kunt de zaden iets dichter bij elkaar zaaien als u van plan bent om jonge scheuten als kiemgroenten te oogsten.

Bedek de zaden:
Bedek de geulen met aarde en druk deze voorzichtig aan om ervoor te zorgen dat de zaden goed contact maken met de grond.

Ondersteuning bieden (optioneel):
Sommige erwtenvariëteiten kunnen behoefte hebben aan ondersteuning naarmate ze groeien. Plaats bamboestokken of gaas langs de rijen om de planten omhoog te laten groeien. Dit voorkomt dat ze op de grond gaan liggen en beschermt ze tegen ziekten.

Water geven:
Geef de gezaaide gebieden grondig water na het zaaien. De grond moet vochtig zijn, maar niet doorweekt. Blijf de grond regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om de kieming te bevorderen.

Verzorging van de planten:
Zodra de zaailingen opkomen, dun de planten uit zodat ze op ongeveer 10-15 cm van elkaar staan. Verwijder zwakke zaailingen om ruimte te maken voor de sterkste planten. Blijf de planten goed hydrateren en let op tekenen van ongedierte of ziekten.

Oogsttijd:
Erwten en peulen kunnen meestal worden geoogst wanneer de peulen vol zijn en de erwten binnenin volgroeid zijn. Dit varieert afhankelijk van de variëteit, maar de meeste erwten kunnen na ongeveer 60-70 dagen worden geoogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Doperwt Mechelse krombek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *