Andijvie Breedblad Volhart Winter

Is weinig gevoelig voor rot en dus heel geschikt voor vollegrondsteelt in de herfst en vroege winterteelt onder glas. Om doorschieten te voorkomen, zaaien juni, juli en augustus in de vollegrond op zaaibed en later uitplanten of zaaien onder glas en naar gelang periode nog buiten of al onder glas uitplanten. Minimale zaaitemperatuur van 15 ºC of hoger. Tijdens de opkweek grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond. Geeft een stevig, maar sappig blad.

0,75

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Andijvie Breedblad Volhart Winter is een betrouwbare keuze voor tuiniers die graag in de volle grond telen. Met de juiste zorg en aandacht kun je rekenen op een oogst die zekerheid biedt. Het zaaien kan plaatsvinden van half juni tot eind juli, of het nu buiten op een zaaibed is of in regeltjes. Na ongeveer 3-4 weken is het tijd om de zaailingen uit te planten of uit te dunnen, afhankelijk van je voorkeur en de ruimte die je hebt.

Het is belangrijk op te merken dat andijvie gevoelig is voor kou en snel kan doorschieten als het te koud is, vooral ‘s nachts (< 10ºC). Daarom is het raadzaam om te wachten met zaaien als de temperaturen nog onvoldoende gestegen zijn.

Andijvie Breedblad Volhart Winter is een veelzijdige groente die onder gunstige omstandigheden ook in de herfst kan worden geteeld. Het is een waardevolle toevoeging aan je moestuin, waarmee je kunt genieten van verse en gezonde bladgroenten, zelfs wanneer het weer begint af te koelen.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

50 zaden

Botanische naam

Cichorium endivia

Teelt periode

Zomer, Herfst

Teelt methode

Serre teelt, Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Juni, Juli

Dagen tot ontkiemen

7- 12 dagen

Oogst periode

September, Oktober, November

Dagen tot oogst

70 -75 dagen

Zaai diepte

0,5 – 1 cm

Plant hoogte

30 cm

Plantafstand

30 x 30 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

1 plant per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Andijvie Breedblad Volhart Winter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *