Tuinboon Witkiem

Tuinbonen Witkiem zijn een zeer bekend en rijkdragend tuinbonenras, ideaal voor teelt in de vollegrond van half februari tot half mei. Deze vroege tuinbonen hebben lange scheden, elke bevattende 5 tot 6 bruinkokende bonen. Perfect voor tuinders die op zoek zijn naar royale bonenoogsten.

1,00

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

Tuinbonen Witkiem zijn een van de meest herkenbare en gewaardeerde tuinbonenrassen, zeer geschikt voor teelt in de vollegrond. De ideale zaaitijd voor deze bonen is van half februari tot half mei, waarbij ze in regels worden gezaaid met een tussenruimte van ongeveer 10 tot 15 cm en een tussenafstand tussen de regels van ongeveer 80 cm. Deze zorgvuldige plaatsing en aanplant zorgt voor een gezonde en productieve groei van de planten.

Wat tuinbonen Witkiem echt opmerkelijk maakt, is hun rijke opbrengst. Dit ras staat bekend om zijn overvloedige productie van tuinbonen, waardoor tuinders kunnen genieten van royale oogsten. Elke peul van Witkiem bevat 4 à 5 grote bonen, wat betekent dat u kunt rekenen op een genereuze hoeveelheid verse bonen.

Een ander kenmerk van deze tuinbonen is hun bruinkokende eigenschap, wat betekent dat ze een bruine tint krijgen bij het koken. Deze bonen hebben een heerlijke smaak en textuur, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan culinaire toepassingen.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

25 zaden

Botanische naam

Vicia faba

Teelt periode

Lente, Zomer, Winter

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

Februari, Maart, April, Mei

Dagen tot ontkiemen

3 – 8 dagen

Oogst periode

Mei, Juni, Juli

Dagen tot oogst

70 – 90 dagen

Zaai diepte

5 – 7cm

Plant hoogte

100 cm

Plantafstand

80 x 15 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

9 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tuinboon Witkiem” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepubliceerd door: