Rode biet Chioggia

De rode biet Chioggia is een opvallende en smaakvolle variëteit van bieten met felrode en witte ringen die visueel verbluffend zijn wanneer ze worden gesneden. Geniet van de milde, zoete smaak van deze biet in salades, geroosterde groenten en meer. Gemakkelijk te kweken in uw moestuin.

0,75

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Beschrijving

De rode biet Chioggia is een opvallende en smaakvolle variëteit van rode bieten die tuinders en fijnproevers aantrekt met zijn unieke uiterlijk en heerlijke smaak. Oorspronkelijk afkomstig uit het Italiaanse kustplaatsje Chioggia, staat deze biet bekend om zijn cirkelvormige patronen van felrode en witte ringen die een visueel spektakel vormen wanneer hij wordt gesneden. De Chioggia-biet heeft een milde en zoete smaak, waardoor hij zowel rauw als gekookt kan worden genoten.

De wortels van de rode biet Chioggia zijn knapperig en sappig, en ze zijn een uitstekende toevoeging aan salades, geroosterde groenten of zelfs als bijgerecht. Ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten, waardoor ze niet alleen lekker zijn, maar ook gezond.

Deze rode biet gedijt goed in gematigde klimaten en kan in de lente (maart-april) of herfst (juli-september) worden gezaaid. Deze bietensoort is relatief gemakkelijk te kweken en vereist goed doorlatende grond en regelmatige bewatering. Maak de grond los tot een diepte van ongeveer 15 cm en verwijder eventuele stenen of puin. Zaai de zaden direct in de grond, op een diepte van ongeveer 1 cm. Plaats de zaden ongeveer 5 cm uit elkaar in rijen met een tussenruimte van 30-40 cm. Dun de zaailingen uit als ze ongeveer 5 cm hoog zijn, zodat er voldoende ruimte is voor de overgebleven planten om te groeien. Met de juiste zorg kunt u genieten van een overvloedige oogst van deze kleurrijke en smaakvolle bieten.

Voeg een vleugje Italiaanse flair toe aan uw moestuin met de rode biet Chioggia en ontdek de heerlijke wereld van verse, zelfgekweekte bieten.

Extra informatie

Merk

Zaden op Maat

Inhoud

25 zaden, 50 zaden

Botanische naam

Beta vulgaris

Teelt periode

Lente, Herfst

Teelt methode

Vierkante moestuin, Volle grond

Zaai periode

April, Mei, Juni, Juli

Dagen tot ontkiemen

7 – 10 dagen

Oogst periode

Juli, Augustus, September, Oktober, November

Dagen tot oogst

50 – 60 dagen

Zaai diepte

1 cm

Geschikt vierkante moestuin

Ja

Vierkante moestuin

9 planten per vak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rode biet Chioggia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *